Yanardağ Boranisi

Yanardağ Boranisi

Yanardağ Boranisi

Yanardağ Boranisi

1/2 Bal kabağı (kuş başı doğranmış)

300 gram kıyma

1 baş soğan

4 diş sarımsak

1 su bardağı yoğurt

8 çorba kaşığı tereyağı

Kırmızı pul biber,tuz

Bal kabağını tuzlu suda iki taşım kaynatın ve süzün.Tereyağının yarısıyla soğanı kavurun, bu karışıma kıymayı da ilave edin.Soğan ve kıyma iyice kavrulduktan sonra biber ve tuz serpin.

Sarmısakları biraz tuz ile havanda dövün.Dövülmüş sarmısağı yoğurda karıştırın.Kalan tereyağını kırmızı pul biberle kavurup bir kenarda sıcak tutun.Haşladığınız balkabağının üzerine önce kıyma ve soğanı sonrada yoğurdu ekleyin.Yoğurdun üzerine bir kaşık kırmızı pul biberle kavurduğunuz tereyağını gezdirin.Sıcak servis yapın.

 

 

Sesli Sohbet Girişi

2 Yorum yapılmış "Yanardağ Boranisi"

  1. pccholik demişki 12 Kasım 15 04:51 

    bana gıcıklıın mı var karnım ac yemek istiyorum xD

  2. buseli demişki 13 Kasım 15 20:04 

    İlk defa duyuyorum desem yeridir belki de adının yanardağ boranisi olmasından dolayıdır. Bal kabağı ile kıymanın bir arada olması nasıl bir lezzet bilemiyorum ama denemek gerek. Paylaşım için teşekkürler.

Yorumlarınızda resiminizin gözükmesi için, gravatar a abone olun!

Yorum Yap

* Yayınlanmayacaktır.

Site içi Arama

Popüler Konular



Copyright © 2015 - Muhabbet.Gen.TR Tüm Hakları Saklıdır. (GLC Bilişim Hizmetleri)

Dost Site sohbet