Sütlü kapama

Sütlü kapama

Sütlü kapama

Sütlü kapama

1 litre süt

4 çorba kaşığı tereyağı

Alabildiğince un

Tuz

Üzerine:

1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

veya dil peyniri rendesi

İlk önce sütü geniş bir tencerenin içinde kaynatalım.Sütün kabarmasına yakın 4 çorba kaşığı tereyağını ilave edelim.Tereyağı eridikten sonra alabildiğince un ve bir

tutan tuz ilave edelim.Karışım hamurlaşmaya başladığında un ilave etmeyi keselim.Kısık ateşte hatta tahta kaşık yardımıyla hamuru on dakika süreklikarıştıralım.Hamur tamamen özleştiğinde ateşten alalım.Küçük tart kalıplarına veya küçük bir tepsiye hamuru dökelim.Bir kaşık yardımıyla hamurun üzerini düzeltelim.Ayrıca kaşığın ucuyla hamura çeşitli şekiller çizelim.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında hamurların üzeri kızarana dek pişirelim.Fırından çıktıktan sonra kapamaların üzerine kaşar rendesi serpip sıcak olarak servis edelim.Afiyet olsun.(bu tarif Makedonya mutfağındandır)

 

 

Sesli Sohbet Girişi

1 Yorum yapılmış "Sütlü kapama"

  1. Gececi demişki 27 Kasım 15 13:50 

    paylaşım için teşekkürler

Yorumlarınızda resiminizin gözükmesi için, gravatar a abone olun!

Yorum Yap

* Yayınlanmayacaktır.

Site içi Arama

Popüler Konular



Copyright © 2015 - Muhabbet.Gen.TR Tüm Hakları Saklıdır. (GLC Bilişim Hizmetleri)

Dost Site sohbet